Logo

Építészeti tervezés

Címünk : 7623 Pécs, Rét u. 5.

E-mail : iroda@pannonhome.hu

Telefon : +36 30 566 6606

Az építészet csapatmunka. Ahhoz, hogy eredményes alkotás szülessen, nem elég egy "jó" építészeti terv, szükséges a szakági tervezéssel való naprakész együttműködés és a kivitelezés is , aminek az alappilére pedig a pontos, precíz kiviteli terv. 
Alapelvünk az energiatudatosság. Minden egyes tervünket annak a funkciónak, minőségnek rendeljük alá, ami az adott tulajdonosnak hosszú távú anyagi érdekét szolgálja. Mi tudjuk, hogy egy tervezés eredmény nem csak „szép” kell legyen de jövőbe mutató, innovatív, ugyanakkor gazdaságos.  

VÁZLATTERV:

A tervezés kezdetén készül, mely bemutatja a megrendelő elképzeléseit a tervezővel együttműködve. A telek beépítését, az épület tömegalakítását a jogszabályok és a környezeti adottságok figyelembevételével.

Koncepció szinten a tervek M=1:200 méretarányban készülnek.

FELMÉRÉSI TERV
Az épület felmérésére általában akkor van szükségünk, amikor a meglévő épületünket szeretnénk átalakítani, bővíteni és nem áll rendelkezésre tervdokumentáció. Ahhoz, hogy bővíteni tudjuk szükség van állapotfelmérésre. A felmérés során derül ki, milyen szerkezetekkel épült az épület, mekkora méretekkel rendelkezik …stb. Ez alapján tudunk továbbhaladni a tervezési folyamatban. A felmérési tervdokumentáció M=1:100 méretarányban készül.

ENGEDÉLYEZÉSI TERV
A végleges vázlatterv alapján készül, folyamatos konzultálás alatt a megrendelővel. A tervdokumentáció kötelező tartalmait a 312/2012.(XI.8.) Korm.rendelet határozza meg. A tervezés ebben a szakaszban már M=1:100 méretarányban történik.
A tervdokumentáció elfogadtatását elektronikus úton, az ÉTDR rendszeren keresztül szükséges benyújtani azonban Ön papíralapon is kézhez kapja az elkészült tervet.

KIVITELI TERV
Amennyiben a tervezett épület meghaladja a 300m2 hasznos területet, úgy szükség van kivitelezési tervdokumentációra A kivitelezési tervdokumentáció a tervezett építmény építőipari kivitelezéséhez szükséges részletezettségű. A terv feldolgozás M=1:50 méretarányban történik. Tartalmazza a M=1:10 méretarányban készült csomópontokat is, melyek nagyban megkönnyítik a kivitelezés menetét, hiszen mi tervezők már előre megoldjuk a nehézséget okozó csomóponti részeket, amivel megkönnyítjük a helyszíni szakmunkát.

ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSEK
Különös tapasztalatunk, összehangolt csapatunk van akár lakó, akár kereskedelmi, ipari ingatlanok korszerűsítési munkáihoz a komplett generál tervek elkészítéséhez. 
Lehet az GINOP, VEKOP, IKOP, TOP pályázat, vagy egyszerűen önerős beruházás, nagy hangsúlyt fektetünk a reális megvalósítás és gazdaságos üzemeltetés megtervezésére. Komplett csapatunk, energetikus, gépész, villamos, statikus és persze építész …. kollégáink képesek egy egységben dolgozni és a minimum költségen a maximum lehetőséget megtervezni, legyen szó élményfürdőről, középületről, vagy egy kisebb léptékű családi házról. 

ELEKTRO MOBILITÁS
A számos energetikai fejlesztés hozta magával, hogy mára már számos települését az Elektro Mobilitás területére is betettük lábunkat. 
Nem csak tervezzük a szükséges infrastruktúrákat, (napelem parkokat, energia tárolókat, gépkocsi és busz töltő pontokat), de ezek kivitelezésében is már szerepet kaptuk. 


Amennyiben érdekel szolgáltatásunk, keress minket az alábbi elérhetőségek egyikén:

+36 30 566 6606 VAGY iroda@pannonhome.hu

Korábbi munkáink